Scheidsrechter: Jack Marinissen uit Vlissingen
Toeschouwers: 75

Selectie Waarde:  Laurens de Jager, Rob Reijtenbach, Jordy Steketee (C.), Maurice Harthoorn, Marcel van Houte, David Akintunde, Mark Witsel, Sander Tettelaar,
Olivier Noordam, Ely Engo, Jazec Mylzinski, Loran Steketee, Henk-Jan Everse, Davey Tolhoek, Diedrik Noordam.

Afwezig / geblesseerd: Henry Lamme, Joep Krijger, Iman Noordam, Stefan Dijl, Mark Scheele, Adrie Weststrate, Edward Butijn, Joan van de Berge.

Na een heerlijke lunch in de kantine en na wat elftalfoto’s gemaakt te hebben, startte Waarde om 14.15 uur de warming-up voor de eerste wedstrijd na de winterstop. Waarde kon direct aan de bak, sv Smerdiek kwam op bezoek. De heenwedstrijd hadden we nog een punt gepakt van de ploeg die vorig jaar met slechts 3 punten en 109 doelpunten tegen in een hele competitie, degradeerde uit de 3e klasse.  Smerdiek heeft zich inmiddels wat herpakt  met een 7e plek in vierde klasse B. De eerste helft lieten beide ploegen matig voetbal zien waarbij Smerdiek wel het meeste balbezit had maar niet tot grote kansen kwam. Na 10 minuten werd onder protest een doelpunt van Waarde afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de 15e minuut kreeg Smerdiek een kadootje gepresenteerd in de vorm van een indirecte vrije trap op 9,15 van de doellijn, omdat even daarvoor in het 5 metergebied foutief werd teruggespeeld op de keeper. Ondanks een muur van spelers op de doellijn, joeg  Martijn Lindhout de bal snoeihard tegen de touwen: 0-1. Waarde herstelde zich daarna en was een paar keer dreigend o.a. via een knal van Loran Steketee. De bal werd nog net buiten doel gebokst. Ruststand: 0-1.

De tweede helft besloot trainer Dennis wat meer risico te nemen door achterin één-op-één te gaan spelen en een extra speler te posteren op het middenveld.  Dat betekende meer druk naar voren waardoor meer ruimte achterin ontstond. Met een goed uitgevoerde counter in de 60e minuut scoort opnieuw Martijn Lindhout de 0-2. Drie minuten later komt de tegenstander met 10 man te staan,  nadat één van hun spelers (rugnummer 13) met 2 x geel wordt weggestuurd.  Waarde zet alles op alles om de aansluitingstreffer te realiseren maar ziet de hoop op succes verdwijnen wanneer Andreas Vroegop in de 80e minuut de 0-3 binnenwerkt.  Jordy Steketee, onze nieuwe aanvoerder, redt in de 83e minuut nog wel de eer,  door met een harde schuiver 1-3 binnen te schieten.  Olivier Noordam krijgt nog een prima mogelijkheid op een tweede treffer maar hij lepelt de bal net over.  Met ruim wat blessuretijd erbij getrokken fluit Jack Marinissen ruim na 17.00 uur einde wedstrijd.  Smerdiek neemt de punten al met al verdiend mee naar het eiland Tholen waar we volgende zaterdag op bezoek gaan bij SC Stavenisse.