13-02-2016

Waarde 1 – Hansweertse Boys 1

Uitslag 3-2

Een heuse Reimerswaalse derby, Waarde tegen Hansweert. De gure weesomstandigheden hielden kennelijk een aantal supporter thuis achter de kachel wat later een foute keuze bleek te zijn.  De eerste vijf minuten verliepen werkelijk desastreus voor de thuisploeg en leken een week van goed trainen en voorbereiden helemaal om zeep te helpen.  Direct na de aftrap door HWB werd de bal diep gespeeld en  voor het Waarde-doel gebracht. Yörben Zandee en Maurice toucheerden beiden de bal die vervolgens in doel belandde; 0-1. Goed en wel bekomen van deze opdoffer mocht enkele minuten later Steven Fitsch aanleggen voor een vrije trap op ca. 20 meter onze keeper Henk-Jan. Fitsch toonde zijn klasse en kegelde snoeihard de 0-2 in de kruising.  Alle tactische plannen konden in één keer overboord, er was maar één remedie om er nog wat van te maken, aanvallen!
Waarde herpakte zich goed wat in de 15e minuut resulteerde in een dot van een kans. Sander Tettelaar, samen met Ely in de spits geposteerd, mocht vanaf randje-buitenspel één op één op keeper af gaan, echter zijn inzet werd gekeerd. Na nog een prima kans voor Rob Reijtenbach was het in de 40e minuut wel raak en schoot Ely de aansluitingstreffer binnen. Met 1-2 gingen de ploegen rusten. De tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld, Waarde valt aan en HWB verdedigt en vertraagt het spel. Het verschil wordt uiteindelijk gemaakt door drie factoren:  Waarde voetbalde simpelweg beter, is conditioneel veel sterker en toont op het juiste moment veerkracht.  Vooral dat laatste verdient een groot compliment aan de trainer een de hele ploeg.  Het aanvallende spel wordt uiteindelijk beloond.  Met een strakke schuiver schiet Iman Noordam  in de 75e minuut de gelijkmaker binnen.  Met een invalbeurt als speler probeert HWB-trainer Steven Seedo het tij nog te keren.  Met zijn ervaring en overzicht komt wel wat meer rust in het spel van onze tegenstander, maar geel/zwart blijft aanvallen. Invaller Stefan Dijl lijkt de wedstrijd te gaan beslissen maar schiet op 5 m. te zacht in,  recht in de handen van de keeper.  In de 85e minuut eindelijk loon naar werken.  Ely vertrekt vanaf rechts op snelheid en schiet met een mooie lob de bevrijdende en verdiende 3-2 binnen.  Drie punten in de tas, Waarde klimt een plaatje op de ranglijst. Positief was verder dat Bernie Steketee weer van de partij was. Hij mocht het laatste kwartier invallen na maanden van blessureleed. Dit en de winstpartij tegen Hansweert geeft moed voor de wedstrijd van a.s. zaterdag. Dan spelen we uit tegen rode lantaarndrager SPS uit Poortvliet.

Ruststand: 0-2. Eindstand 3-2.
Doelpunten Waarde: 1-2 en 3-2 Ely Engo, 2-2 Iman Noordam.
Scheidsrechter van dienst: Gert-Jan Kaptein uit Hoedekenskerke
Toeschouwers: ca. 45

Selectie Waarde: Henk-Jan Everse, David Akintunde, Henri Lamme, Maurice Harthoorn, Marcel van Houte, Sander Tettelaar (C.), Iman Noordam, Ely Engo, Mark Witsel,
Rob Reijtenbach, Stefan Dijl, Bernie Steketee, Olivier Noordam,  Loran Steketee.