10-09-2016

SC Waarde 1 – S.V. Apollo’69 1

Uitslag 1-4

Ook Sc Waarde hielt vooraf aan het duel een minuut stilte te nagedachtenis aan Piet Hollestelle, die ook jaren spelend lid was van deze club. Respect!

WAARDE – Dit keer kon de thuisclub het verlies tot teleurstelling accepteren gezien het vertoonde spel. De eerste helft zette Apollo vaak snel druk waardoor de backs van Waarde moeite hadden met de opbouw. Na verschillende kansjes voor de thuisploeg via o.a. Jawad, Zakaria en Davey sloeg de tegenstander kort vóór rust toe. Ruststand 0-2. In de tweede helft dong Waarde wel aan, maar Apollo komt nauwelijks in de problemen en loopt uit tot 0-4. Waarde-keeper Henk-Jan Everse verricht enkele fabelachtige reddingen. Ook de goalie van Apollo onderscheidt zich met fraai keeperswerk. Na een handsbal en penalty scoort Yannick Ekangamene de eretreffer 1-4. Volgende week de uitwedstrijd tegen Kwadendamme.

Ondanks de nederlaag heeft het team vertrouwen in zichzelf, krijgt de selectie gestalte mede door de nieuwkomers. Zo maakte vorige week Zakaria Deraoui zijn debuut, een neef van Jawad Samiky. Liet hij ook een goede indruk achter bij de staf. Maakte Ilowa Ekangamene deze wedstrijd zijn debuut, hij weer een neef van de voormalig Congolese jeugdinternational Enoch Ekangamene. Zal volgende week smaakmaker Ely Engo weer aansluiten bij de selectie. Het zal zeker even tijd kosten om te wennen aan elkaar, maar het ziet er goed uit voor Sc Waarde ondanks de twee nederlagen.