09-10-2016

SV Smerdiek 1 – SC Waarde 1

Uitslag 1-3

SC Waarde pakt 6 punten in twee weken en lijkt zich te herpakken na een moeizame seizoensstart! Waarde was afgelopen zaterdag te gast op Sportpark Haestinge in Sint Maartensdijk. Er moest aangetreden worden tegen de plaatselijke trots SV Smerdiek 1. De ambitieuze tegenstander kent deze competitie een wat stroeve start, met slechts 7 punten uit 5 wedstrijden.
In de voorbeschouwing op de wedstrijd was op de site van Smerdiek o.a. te lezen: “Waarde komt op bezoek en is op papier een zwakke tegenstander”. Hoewel met deze opmerking op zichzelf niks mis is, gaat er – wellicht onbedoeld – toch een bepaalde prikkel van uit richting de tegenstander. En, de statistieken spreken ook nog eens in het voordeel van de tegenstander dus Waarde kon een zware middag tegemoet zien.
Voorafgaand aan de wedstrijd toonde clubicoon Rien Vroegop – winnaar van gouden waarderingsspeld van de KNVB in 2008 – in de bestuurskamer realisme, door aan te geven dat zijn club de laatste tijd niet echt in goeden doen verkeert. De wedstrijd startte om 15.00 uur, de heer den Hertog was als arbiter speciaal uit de regio Utrecht gekomen om de wedstrijd te leiden.
Smerdiek ging met veel drive en passie van start en creëerde onder aanvoering van routinier Erik van Haaften (37 jr) in het eerste halfuur verschillende kansen, maar verzilverde er niet één. Keeper Lauwrens had een paar goede reddingen nodig om Smerdiek van scoren af te houden. De zwakte bij de tegenstander leek te liggen in de soms weifelende achterhoede. Ook keeper Thijs Bahlke leek met enkele niet overtuigende interventies ook niet in topvorm te verkeren. Waarde kwam, ondanks het gemis van drie sterkhouders – Jawad Samiky , Yannick Ekangamene en Jordy Steketee – van lieverlee beter in de wedstrijd en scoorde op het halfuur via een schuiver van Stefan Dijl. Ruststand 0-1.
Na rust zou er normaal gesproken wat meer ruimte komen er vanuit gaande dat Smerdiek er alles aan zou doen om de gelijkmaker te forceren. Van die ruimte maakte Waarde optimaal gebruik, met voorin snelle acties van Davey Tolhoek en Jody Tschiauke. Nadat Jody eerst nog een levensgrote kans had overgeschoten, mikte Zakary Deraoui in de 60e minuut wel raak: 0-2. Smerdiek vergrootte de druk op het Waarde-doel zodat een doelpunt niet uit kon blijven. Andreas Vroegop scoorde in de 75e minuut onhoudbaar de 1-2 en dat was het moment dat Smerdiek aan ging zetten voor alles-of-niets offensief. Het werd voor de blauw/zwarten uiteindelijk niets, want in de 85e minuut schoot Ilowa Ekangamene , als invaller koud in het veld, een vrije trap van ca. 20 meter in één-tijd binnen: 1-3. De sportieve wedstrijd was hiermee gespeeld en Smerdiek toonde zich een waardig verliezer. Waarde mocht sinds lange tijd weer eens proeven hoe het is om een uitwedstrijd te winnen maar kan hier ook niet al te lang bij stil blijven staan. A.s. zaterdag 15 oktober komt namelijk ZSC’62 op bezoek op Sportpark Keizershoofd.

Ruststand: 0-1, eindstand 1-3
Datum: 9 oktober 2016
Aantal toeschouwers: ca. 100
Scheidsrechter: de heer H. den Hertog uit Schoonrewoerd