Uitslag 3-2

DE DERBY IN DE VIERDE KLAS

Waarde – Hansweertse Boys (1-2) 3-2

Eindelijk, de eerste drie punten zijn voor Waarde binnen. Zwaar bevochten weliswaar, maar “no victory without struggle’.

De wedstrijd ‘zou je kunnen zeggen’ had twee gezichten. De eerste helft was Hansweertse Boys de bovenliggende partij en creëerde kans op kans. De spelers van Waarde gaven teveel ruimte weg, liepen daardoor constant achter de feiten aan. Door het jeugdig talent Davey Nieuwenhuijzen stond het na een half uur spelen 0-2. Kort voor rust schoot Jawad Samiky namens Waarde twee keer van afstand op doel. De eerste inzet werd door de Hansweertse goalie Rick Paauwe prima uit doel geranseld, op de tweede poging had hij geen antwoord. De aansluitingstreffer 1-2 was op slag van rust een feit. Na de thee een heel ander wedstrijdbeeld. Waarde speelde plots met veel meer beleving en power, en realiseerde zich dat er wellicht meer mogelijk was. Vooral de snelle Jody Tsiauke die na rust in de ploeg was gekomen, zorgde voor de nodige dreiging voorin. Nadat Zakary Deraoui in de 75e minuut uit een rebound de 2-2 had binnengeschoten, kopte Jody uit een hoekschop in de 82e minuut de 3-2 tegen de touwen. De fanatiek coachende trainer Piet Gabriëls dirigeerde zijn manschappen naar voren, maar Waarde kwam in de slotfase niet echt meer in de problemen. En dus bleven de eerste 3 punten op Sportpark Keizershoofd. Complimenten aan heel de ploeg.

Volgende zaterdag speelt Waarde uit tegen Smerdiek.