15-10-2015

Koewacht VR1 – Waarde VR1

Uitslag 5-0

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Koewacht op het programma voor onze dames. Waarde begon goed aan de wedstrijd en deden het eerste half uur niet onder voor Koewacht. Waarde kreeg kansen via Sharon en Annelieke. Er werd hard gestreden door de dames van Waarde. Ze zaten overal tussen, er werd continu strijd geleverd. Dit was ook te zien bij de dames van Koewacht, er volgden een aantal wissels door pijntjes hier en daar. In de 30e minuut kreeg Koewacht onterecht een penalty. Bo zat in de goede hoek maar kwam een vingertop te kort, 1-0. Nu was het weer de beurt aan Waarde, en ze gingen door met aanvallen. Vlak voor rust zette Koewacht druk. Door een snelle uitbraak via de rechtshalf van Koewacht  kon de speelster uithalen en zat hij net buiten het bereik van Bo. En zo gingen we rusten met 2-0 achterstand.
Na de rust nam Jewel de plaats van Annelieke in die wat last had van een aanhoudende blessure. Waarde begon weer met vol goede moed en vechtlust aan de 2e helft. Dit leidde tot wat frustratie bij de dames van Koewacht. Maar Koewacht zette een tandje bij en gingen beter spelen. De 3-0 volgde al snel. Toch lieten de dames van Waarde hun kop niet hangen en bleven ervoor gaan. Ondanks het harde werk van de verdediging moest Bo ook nog een aantal keer aan de bak. Ze pakte nog een aantal goede ballen. Daarna scoorde Koewacht nog tweemaal, de 4-0 en 5-0. Een afstandsschot, die recht in de kruising vloog, en een goed uitgespeelde aanval werd afgemaakt door een mee opgekomen verdedigende middenvelder van Koewacht. In de 80e minuut maakte Laura Pommier haar rentree na lang blessureleed. Ze werd met applaus ontvangen op het veld. Zaterdag wacht weer een uitwedstrijd tegen Tholen, maar als we met zoveel strijd en inzet er weer bovenop zitten dan zijn ze nog niet van de dames van SC Waarde af!