Uitslag 2-3

Opstelling Waarde: Henk, Rob, Ed, Celus, JW, Stefan, Sander, Oli4, Mark W. ,den Dave, Joan.
Wissels: Marwin, Joep, Miro, Adrie, Yassin.

Waarde wacht nog steeds op de 1e punten die we vandaag binnen hopen te slepen. Vorige week werd nog kansloos van Heinkenszand verloren. Hopelijk doen we het vandaag beter.

Waarde begon feller en scherper dan vorige week. Het was lang wachten tot er kansen kwamen in een gelijkopgaande wedstrijd. In de 20ste minuut schoot Lebo net naast na een gevaarlijke aanval. Uit de hier opvolgende corner werd er makkelijk bij de 1e paal binnengekopt door een Lebo speler. 0-1… Nauwelijks een minuut later maakte de rechtsback van Lebo een heerlijk doelpunt. Van circa 30 meter schoot hij mooi in de kruising. Nu moeten we een 0-2 goed maken. In de 32ste minuut werden we bijna geholpen na een slippertje van de keeper maar Dave was net niet op tijd bij de bal waardoor die in het zijnet belandde. 3 minuten later was het dan wel raak. Eerst lijken Oli4 en Joan elkaar in de weg te lopen waarna Dave uit de draai in de verre hoek scoort. Mooie goal misschien is er nu weer hoop op een goed einde. Dit was ook de ruststand 1-2.

In de 2e helft waren er 2 wijzigingen aan de zijde van Waarde. Miro vervangt Joan en Yassin komt in de plaats van Oli4. Met Miro erbij komt er meteen meer dreiging van voren. Eerst had Miro nog een simpel schotje in de handen van de keeper maar 2 minuten later is het wel raak. Na goed doorzetten werkte miro de bal langs de Lebo-goallie. 2-2 We ruiken die 1e punten. In het vervolg gaat het spel over en weer zonder echt grote kansen. Sander krijgt nog een klein kansje op de 3-2 maar neemt de bal net niet lekker mee. Ook is er nog een discutabel moment in de 16 van Lebo. Miro wordt door de tegenstander naar de grond gewerkt maar Miro krijgt niets. Nauwelijks een minuut later ligt hij er aan de andere kant in. Na een scrimmage in de 16 van Waarde speelt de Lebo speler de bal door met de hand(Dit ontgaat de scheids zoals zoveel deze middag)waarna de bal wordt voorgegeven en wordt binnengeschoten door de Lebo speler. 2-3. Nu moeten we weer een achterstand goedwerken. Lebo krijgt in het vervolg nog 2 grote kansen om de marge te vergroten. Eerst krijgt Lebo een vrije kopkans maar die wordt heel zwak gekopt. In de 94ste minuut krijgen ze het zoveelste cadeautje van de scheids. Er wordt een vrije trap op randje 16 gegeven na een uitstekende tackel van Rob op de bal (die een uitstekende wedstrijd speelde). De vrije trap wordt op de paal geschoten wat tevens ook het laatste balcontact is.

Weer geen punten. Misschien was een gelijkspel verdiend geweest maar het zat weer niet mee. Dan moeten de 1e punten maar gepakt worden op dierendag. We nemen het dan op tegen Jong Ambon. In Middelburg vind dit duel plaats.