25-03-2017

Hansweertse Boys 1 – Waarde 1

Uitslag 2 - 2

Waarde knokt zich terug en pakt in extremis een punt.
Onder werkelijk ideale omstandigheden speelden Hansweertse Boys en Waarde afgelopen zaterdag een heuse Reimerswaalse derby in de 4e klasse B. Op een perfecte grasmat van het pas gerenoveerde sportpark te Hansweert waren een veel toeschouwers getuige van een leuke open wedstrijd. De eerste helft was voor de thuisploeg, de tweede helft was voor Waarde.

Beide teams moesten met een geïmproviseerd team aantreden. Waarde miste maar liefst 7 basisspelers en dus moesten Henri Lamme en Marcel van Houte, normaal spelend in Waarde 2, in de basis aantreden. De thuisploeg Hansweertse Boys startte veel beter aan de wedstrijd en het jeugdige team van coach Piet Gabriëls liet zien echt voor de winst te willen gaan. In de 20 minuut stoomde Davy Nieuwenhuijzen op over de linker flank, trok naar binnen en schoot in de verre hoek. Zijn stuiterend schot kon in eerste instantie nog door de keeper van Waarde worden weggewerkt, maar werd door de attente Indy van der Sluijs alsnog binnengeschoten. Waarde kon daar weinig tegenover stellen en dus was de russtand van 1-0 logisch.

Direct bij het begin van de tweede helft verraste diezelfde Indy van der Sluys nogmaals met een fraaie pegel van 20 meter. Waarde keek toen tegen een 2-0 achterstand aan. Na een uur spelen werd zichtbaar dat de boys uit Hansweert met hun krachten hadden gesmeten. Tegen alle logica in begon Waarde vanaf dat moment beter te voetballen, zelfs toen het met 10 man kwam te staan door een rode kaart voor Jazec Mielzinsky. In de 75e minuut maakte Jordy Steketee na een scrimmage voor het doel van Hansweert de 2-1 aansluitingstreffer. De echte climax van de wedstrijd kreeg gestalte in de 85 minuut door een werkelijk schitterende vrije trap vanaf dik 20 meter door Marcel van Houte. Hij trapte de bal feilloos in de kruising en zette daarmee de 2-2 op de borden. Hansweertse Boys was door het weggeven van een bijna zekere winst totaal van de kaart en mocht van geluk spreken dat Waarde er in de slotfase niet met de winst vandoor ging. Dat zou ook de wereld op z’n kop zijn geweest. Iedereen kon uiteindelijk wel vrede hebben met de puntendeling. Eindstand 2-2.

Zaterdag 1 april ontvangt Waarde koploper SPS uit Poortvliet, aanvang 15.00 uur.