08-04-2017

Waarde stunt tegen ZSC’62.

Uitslag 2 - 3

De kop op Facebook van ZSC was veelzeggend: ZSC’62 1 vergooit vandaag de titelkansen tegen SC Waarde 1. ZSC bewees zichzelf een hele slechte dienst met de verliespartij afgelopen zaterdag tegen Waarde 1. Door meerdere doelkansen vooral de eerste helft simpel te verprutsen ging Waarde er uiteindelijk met de winstpunten vandoor. De einduitslag van 2-3 mag knap en verrassend worden genoemd.   De lachende derde na dit weekend is Wemeldinge 1, dat de koppositie overneemt van SPS wat nota bene thuis een pak rammel kreeg van Stavenisse.

Met een wat geïmproviseerde opstelling moest Waarde in Scharendijke aantreden tegen ZSC’62, getraind door John Tahapary. Bij Waarde stond Jan de Goffau in de basis en maakte Maurice Harthoorn na lange tijd afwezigheid zijn rentree. Deze wedstrijd moest persé gewonnen worden wou ZSC mee blijven doen in de kampioensrace. De Schouwenaren zetten Waaarde in het begin onder druk, maar maakten de welhaast traditionele fouten. Het baltempo lag veel te laag, het spel werd niet breed genoeg gehouden en de snelle aanvallers gingen te vaak lopen met de bal, in plaats van deze rond te spelen. Na 25 minuten werd Davey Tolhoek met een diepe bal weggestuurd met twee verdedigers vlak achter zich. De goalie van ZSC maakt een cruciale fout door ook uit te komen. Met een fraaie lob over de keeper scoort Davey de 0-1. Dat is het sein voor ZSC om een tandje bij te steken en in no-time staat door doelpunten van topscoorder Robin Provoost en Justin Vaane de 2-1 op het scorebord. Dat is ook de ruststand.

Was het ophangen van een GoPro-camera achter het Waarde-doel direct na rust “de goden verzoeken”? Daar zouden volgens de spelers van ZSC immers de doelpunten gaan vallen in de tweede helft, zo werd gezegd. Niets was minder waar. Bij de aftrap waren de spelers van ZSC nog niet goed bij de les. Yannick Ekangamene verstuurde direct een splijtende pass die op juiste waarde werd geschat door de attente Stefan Dijl. Hij knalde fraai de 2-2 binnen. Deze opdoffer kwam de ploeg uit Scharendijke niet meer te boven. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam toen in de 75e minuut Andrey Derzhavets van ZSC met direct rood werd weggestuurd. De overtalsituatie werd door Waarde uiteindelijk verzilverd door Davey Tolhoek die in de laatste minuten de bevrijdende 2-3 scoorde.

Donderdagavond 13 april 2017 speelt Waarde 1 thuis een oefenwedstrijd tegen Rillandia 1, aanvang 19.30 uur. In het paasweekend is Waarde vrij, daarna volgt op 22 april de uitwedstrijd tegen Vosmeer.