11-03-2017

Wemeldinge 1 – Waarde 1

Uitslag 4 - 2

Dubbel-derby eindigt onbeslist.

De dubbel-derby tussen Wemeldinge en Waarde eindigde afgelopen zaterdag onbeslist.

Om 12.30 uur moesten eerst de dames van Wemeldinge / Yerseke aantreden tegen het “Ladies Dreamteam” van Waarde. Het betrof een ingelaste wedstrijd waarbij voor beide teams best wat prestige op het spel stond. De meeste speelsters kennen elkaar en wilden niet graag voor mekaar onder doen. Nadat eerder in de heenwedstrijd vóór de winterstop de punten nog werden gedeeld, waren de dames van Waarde dit keer de betere ploeg. Via Astrid en Willianne kwam de ploeg al snel op een luxe 0-2 voorsprong. Wemeldinge scoorde nog wel de 1-2, maar aanvoerder Willianne maakte halfweg de tweede helft met een penalty de beslissende 1-3. De thuisploeg, die nog wel aandrong zonder tot grote kansen te komen, mocht uiteindelijk blij zijn dat de nederlaag niet groter werd. De winstpunten gingen terecht mee naar Waarde met als resultaat een prima klassering in de middenmoot van het klassement met 15 punten uit 13 wedstrijden.
Daarna was het de beurt aan de grote mannen. Met een sterk gehavende ploeg moest Waarde aantreden tegen de nummer 3 van het klassement. Davey en Zakaria waren geblesseerd, Jody, Nordin en Jawad moesten werken, kapitein Jordy was geschorst, Maurice moest wedstrijdritme opdoen bij de tweede ploeg en Yannick startte wel aan de wedstrijd maar had last van z’n enkel.

Het was al snel duidelijk dat Waarde niet “vol” aan de wedstrijd begon. De spelers waren vaak te laat in het duel of niet alert bij de afvallende bal en er werd te laat druk gezet bij de opbouw van de tegenstander. De 1-0 van Wemeldinge door Niels Kole was dan ook het logisch resultaat van het beeld van de wedstrijd op dat moment. Niels liet zien waarom hij nog steeds de onbetwiste aanvoerder is van Wemeldinge. Voetballend en coachend sterk aanwezig en in alles een voorbeeld als sportmens. Daar waar sommigen van zijn teamgenoten zich vooral verbaal onderscheidden door l de beslissingen van arbiter Jack Marinissen te betwisten, met als resultaat het wegsturen van de grensrechter van de thuisploeg, hield Niels zich uitsluitend bezig met het spel en het geven van geweldige passes. De gelijkmaker voor Waarde door Yannick op het half-uur na een penalty was een meevaller. De 1-2 ruststand door een eigen doelpunt van Wemeldinge gaf een vertekend beeld van de verhoudingen in het veld.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Wemeldinge nam het initiatief met veel dreiging en snelheid van hun aanvallende flankspelers Steven Luteijn en Remi Bruijooge. Laatstgenoemde maakte op het uur de 2-2. Daarna kreeg Stefan Dijl een geweldige kans op de 3-2 maar hij schoot over. Na de uitsluiting van Mark Witsel kwam Waarde met 10 man te staan. Bij Waarde maakte A-junior John Harthoorn als invaller zijn debuut voor de eerste ploeg. Een uitblinkende keeper Lauwrens de Jager moest capituleren bij de 3-2 van Robin van der Linde. Pas vlak voor tijd zette Perry Brouwer met zijn doelpunt de definitieve eindstand op de borden 4-2.

Aandachtig toeschouwer zaterdagmiddag was de nieuwe trainer van Wemeldinge, Jordan van Langevelde. Hij zal vast gezien hebben dat er nog werk aan de winkel is wil Wemeldinge uit kunnen groeien tot een (stabiele) derdeklasser. De komst van Van Langevelde is voor de buitenwacht opmerkelijk, aangezien huidige trainer Nels Rijvers pas aan zijn tweede seizoen bezig is en met zijn team nog volop in de race is voor een periodetitel of wellicht voor het kampioenschap. Ook de absentie van de griek Vaggelis Spirou viel op bij de thuisploeg, hij was het niet eens met zijn rol als invaller. Hoe dan ook, Wemeldinge wint verdiend en Waarde kan zich gaan richten op de komende thuiswedstrijd a.s. zaterdag tegen sv Smerdiek, aanvang 15.00 uur.