26-11-2016

WIK 1 – Waarde 1

Uitslag 1-0

Afgelopen zaterdag speelde Waarde 1 in Kerkwerve de uitwedstrijd tegen sv WIK. Rust- en eindstand 1-0.

Voor de toeschouwers viel er deze middag weinig te genieten. WIK pakte fortuinlijk de drie punten, daarmee was het belangrijkste van de wedstrijd eigenlijk wel gezegd.

Nadat een week eerder de derby tegen ZSC verassend met 2-0 door WIK werd gewonnen, leek het voor Waarde een zware middag te gaan worden. Uiteindelijk bleek die vrees ongegrond, want WIK had net als Waarde alle moeite om goed voetbal op de mat van Sportpark De Vospit te leggen. De zompige en hobbelige grasmat speelde beide teams duidelijk parten. Voor Waarde bleek het gemis van 4 basisspelers ook goed merkbaar. Jawad [hamstringblessure], Jazec [dijbeen], Jody [privéverplichtingen], Olivier [stage] ontbraken waardoor Lars Weber als wisselspeler bij de ploeg kwam.

De wapenfeiten van de eerste helft waren  slechts twee stuks. Een doelpunt van WIK in de 35e minuut nadat keeper Laurens bij het uitkomen uitgleed waardoor Camiel Kleppe ongehinderd binnen kon koppen. Kort daarna een mooie knal van 25 m. van Yannick die eindigde op de lat.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Twee hardwerkende ploegen welke nauwelijks kansen konden creëren. WIK deed er alles aan om de benauwde voorsprong over de streep te trekken, en Waarde was geen schim van de ploeg die tegen Vosmeer en Walcheren de voorbije weken bij vlagen goed voetbal liet zien. Met de uitslag van 1-0 deed Waarde zich zwaar tekort want achteraf bezien had er zeker meer in gezeten.

Volgende zaterdag speelt Waarde de laatste thuiswedstrijd van de heenronde tegen Cadzand.