Waarde 1 – Cadzand 1

Uitslag 2 - 0

Waarde gunt Cadzand geen kans en pakt de winst.
Afgelopen zaterdag kwam een oude bekende op bezoek op Sporpark Keizershoofd, de v.v. Cadzand. Een oude bekende, want Waarde en Cadzand speelden reeds in de vorige eeuw – de tijd van het afdelingsvoetbal – decennia lang tegen elkaar. Totdat de Zeeuws-Vlamingen noodgedwongen van 2011 tot 2016 in de reserveklasse moesten spelen . Die komkommertijd is gelukkig voorbij, en vanaf dit seizoen is Cadzand 1 met een nieuwe ploeg jonge spelers “back in business” in de standaard 4e klasse B. Het elftal wordt getraind door David Almekinders, die met zijn 25 jaar één van de jongste trainers is in het Zeeuwse standaardvoetbal.
Bij de spelers van Waarde was het besef aanwezig dat deze wedstrijd persé gewonnen moest worden, wou men uitzicht houden op aansluiting bij de middenmoot. Dit moest dan wel gebeuren met een aangepast basisteam, want maar liefst 6 basisspelers waren om diverse redenen niet inzetbaar. Desondanks startte het team van coach Edwin in de Weij uitstekend aan de wedstrijd en werd er goed combinatievoetbal gespeeld. Hoewel Cadzand bij vlagen aardig meevoetbalde was het de thuisploeg die het spel dicteerde. Het wachten was op een doelpunt dat kwam in de 20e minuut. Met een steekpass door het midden bediende Davey Tolhoek uitstekend de sprintende Stefan Dijl die één op één voor de keeper geen fout maakte en de verdiende 1-0 binnenschoot. Kort daarop leek de 2-0 te vallen, een mooie aanval over de rechterflank werd door Stefan Dijl prima voorgegeven, waarna de instormende Jody Tshiauke de bal spijkerhard op de paal kopte. Met een ruststand van slechts 1-0 kon Cadzand nog wel het meest tevreden zijn.
Na rust leek iedereen bij Waarde wel te beseffen, dat het zaak was om goed geconcentreerd te blijven spelen zolang er sprake was van een minimale voorsprong. En juist met de concentratie ging het voorgaande wedstrijden voor Waarde nogal eens mis. Ditmaal echter niet. Onder aanvoering van de uitstekend spelende kapitein Jordy Steketee werden – ondanks dat het Sinterklaastijd was – geen cadeautjes weggegeven. Direct in de tweede helft kreeg Waarde een geweldige kans, maar de boogbal ging net naast het doel. En behalve wat speldenprikken kwam Cadzand niet tot echte uitgespeelde kansen. Wel was het voor de thuisploeg nog even schrikken, toen een afstandsschot van een speler van Cadzand van ca. 20 meter op de lat belandde. Dat was eigenlijk het enige wapenfeit van de tegenstander. Uiteindelijk maakte Jody Tshiauke in de 85e minuut aan alle onzekerheid een eind, door een – volgens trainer Edwin in de Weij – echte spitsengoal te scoren. In de 16-meter, met de rug naar doel , werd Jody goed ingespeeld, draaide goed weg van zijn tegenstander en schoot vervolgens de bevrijdende en verdiende 2-0 binnen.

Cadzand moest vervolgens met lege handen terug naar huis maar hoeft niet te wanhopen. Dit jonge team zit dit seizoen vooral in een leerjaar en heeft alle potentie om beter te worden. Lukt het om deze leuke groep bij elkaar te houden, dan gaan de punten vast en zeker komen.
Volgende en voorlopig laatste wedstrijd van de heenronde is voor Sportclub Waarde aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen directe concurrent in de rangschikking v.v. Wolfaartsdijk.