21-10-2016

Waarde 1 – Kapelle 2

Uitslag 2-1

Op een herfstavond een vriendschappelijke wedstrijd spelen, is voor de echte liefhebber aangenamer dan een training. Wellicht doordat beiden aanstaande zaterdag 22 oktober niet in actie komen in hun competitie (A-categorie) speelden zij vanavond vriendschappelijk om in het ritme te blijven. Kapelle 2 met 18 behaalde punten uit de eerste 7 wedstrijden op de koppositie in de 2e klas voor reserveteams. Alleen in en tegen ‘s-Heer Arendskerke ging de ploeg o.l.v. Kees de Smit onderuit met 2-0 waardoor het op drie verliespunten staat, gevolgd door Oostkapelle, V.V.A. 2 en V.C.K. 2 die allen op 16 behaalde punten staan. Vorig seizoen gedegradeerd uit de 1e klas reserve, maar op de weg terug, zo lijkt. Bij SC Waarde kan men lichtjes spreken over een betere periode, de wijzigingen/veranderingen binnen de spelersgroep met weer vele nieuwkomers zorgden ervoor dat de vastigheden niet aanwezig waren. Nu lijken de spelers elkaar te gaan vinden, dat zorgt voor progressie met coach Edwin in de Weij die deze groep stuurt. Elke speler heeft zo zijn taken die het meeste stromen met een ieder zijn specialiteit. Doen waar je goed in bent en daarnaast laten waar je juist minder goed bent.

De wedstrijd: Al snel was bij mij althans duidelijk dat er van achteruit meer rust in het spel zat van de thuisploeg. In het eerste bestek verraste Waarde de tegenstander tot tweemaal toe, dit met de crosspass van Enoch Yannick Ekangamene op Mark Witsel die vaak diepgang zocht op de linkerkant. Toch was de eerste mogelijkheid voor Kapelle, een kopbal die zijn doel miste. Meteen na deze het antwoord van Waarde, Rob Reijtenbach stuurt over de rechterkant Jody Tsiauke weg en schoot rakelings voorlangs de verre hoek. Daarna weer Kapelle met een ingooi aan zijkant doorgekopt in het strafschopgebied, wel bij een medespeler maar het schot van dichtbij op tijd geblokt. De kansen volgden elkaar in rap op aan beide zijden. In de 19e minuut liet voormalig Congolees international Enoch Yannick Ekangamene even zijn klasse zien, vanuit zijn voorstoppers-positie het instappen met de versnelling ging hij op avontuur met ‘alles en iedereen’ die hij tegenkwam achter zich latende. Ook de doelman werd met subtiele voetbeweging gepasseerd, dit verdiende als bekroning een doelpunt maar verdween naast de paal over de achterlijn. Ook Davey Tolhoek kort op deze met een fraaie actie waarbij hij z’n directe tegenstander op het verkeerde been zette, echter de voorzet werd niet op waarde ingeschat. In de 25e minuut balverlies bij Waarde achterin en de snelle omschakeling bij de bezoekers, met één dieptepass de spits vrij gespeeld met de doortocht naar het vijandelijke doel. Niels de Waard koos voor de verre hoek ‘oog in oog’ met doelman Henk-jan Everse die met een uitstekende reflex met het linkerbeen de openingstreffer voorkwam. Twee minuten later was het Mark Witsel met een lage voorzet op Olivier Noordam die zich naar de eerste paal snelde, met de binnenkant van het linkerbeen net naast geplaatst. Op het half uur koos spits Robin Boogaard maar eens voor het afstandsschot, het vizier nog niet op scherp en ook deze mogelijkheid trof geen doel. Een half uur gespeeld met veel kansen wat de wedstrijd aantrekkelijk maakte. Ook middenvelder Verrano koos voor een poging van afstand dewelke voor geen gevaar zorgde. Een goede aanval over de rechterkant door de bezoekers met als eindstation Awin Sukhraj die net te weinig richting kon geven aan zijn afronding. En dan het foutje achterin bij Kapelle in het uitverdedigen, de bal in de voeten bij Olivier Noordam die hard en droog uithaalde met het gewenste resultaat, de 1-0 voorsprong voor SC Waarde. Even later een vrije trap toegekend op een mooie positie voor een trapspecialist, Verrano met de trap die richting en snelheid miste, een eenvoudige prooi voor doelman Everse. Ook Robin Boogaard kopte nog voor de rust rakelings voorlangs de verre kruising op een hoge voorzet van links. Was het even later weer Awin Sukhraj met de passeer-actie op de achterlijn met het terugleggen, ook deze hard over het doel gerost. En alsof er nog geen genoeg kansen waren geweest, ook laatste man Jordy Steketee mee opgekomen met een schot voorlangs dat weinig scheelde of de 2-0 was een feit. Net voor de rust de laatste mogelijkheid voor Kapelle, Robin Boogaard met veel ruimte voor de dribbel naar het strafschopgebied. Echter zijn verwachte schot recht op het doel bleef uit, voor de steekpass gekozen die niet goed uitpakte.

Na de rust minder kansen op uitzondering van de eerste minuut, een zelfde foutieve pass in de voeten van Niels van Vliet die dit buitenkansje verzilverde. De versnelling naar een betere positie voor de afronding met de beheerste afronding, de 1-1 gelijkmaker zeker verdiend door de vele kansen ook voor hun. Even later scoorde Waarde de 2-1 uit een hoge voorzet van Ilowa Ekangamene, echter ging hier een duwfout aan vooraf waardoor deze treffer werd afgefloten. Wel liet dezelfde Ilowa even zijn specialiteit zien de twee opvolgende acties, het naar binnen dribbelen met het afstandsschot naar de hoek. De eerste poging geplaatst en hard in de linker hoek waar de doelman uitstekend redde. De tweede maal rakelings over de rechterkruising waar de doelman bij het nakijken opgelucht leek te zijn. Door ook het wisselen kwamen de bezoekers meer in hun spel en leken zij eerder de 1-2 te gaan maken dan dat de thuisploeg met de overwinning aan de haal ging. Met veelal Robin Boogaard die een aanval opzette door zijn balvastigheid, zo ook met het afleggen met het hoofd op zijn rechtshalf en meteen weer richting de tweede paal waar deze weer werd gevonden. Alleen het laatste karwei bleef uit, ook op de vele voorzetten van met name de rechterkant bleef de afronding acherwege. Scrimmages voor het doel maar geen tweede bal werd binnen gerost. Zo’n kwartier voor tijd keerde de wedstrijd zich weer in het voordeel van Waarde, met name door het mee opkomen van Yannick die letterlijk overal te vinden was. Een punter van hem miste snelheid. Ook Boogaard kreeg tussentijds nog een mooie kopkans die doelman Everse nog net over zijn doel kon tikken. Daarna was het toch de individuele klasse die wedstrijd deed beslissen, de vrije trap van genomen door Ilowa Ekangamene hard over de muur bezorgde SC Waarde de overwinning. Een 2-1 eindstand waar beide teams deze oefenwedstrijd zeker als een juiste keuze zagen. Lering trekken uit de gemaakte foutieve keuzes met weer de opgedane conditie om het wedstrijdritme vast te houden. Ook de positieve puntjes meenemen naar weer een volgende wedstrijd.

Op de laatste twee video’s staat het winnende doelpunt uit twee posities gefilmd, deze binnen geschoten door Ilowa Ekangamene!!!

Deze wedstrijd werd geleid door dhr. Simonse die dat uitstekend deed!