16-12-2017

Hansweertse Boys 1 – Waarde 1

Uitslag 2 - 1

Hansweert trekt tegen Waarde aan het langste eind.

Datum: 16-12-2017
Ruststand: 0-1, eindstand 2-1.
Scheidsrechter: de heer W. Grinwis uit Westkapelle

Hansweertse Boys en Waarde troffen elkaar afgelopen zaterdag tijdens de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017. Plaats van handeling Sportpark Zijpe te Hansweert. Waar bij diverse  wedstrijden werden afgelast vanwege de pas gesmolten sneeuw en de vele regen, kon er op het gerenoveerde veld van de boys gewoon gevoetbald worden. Ondanks de koude wind was er behoorlijk wat publiek op de wedstrijd afgekomen, waardoor er bij momenten zowaar een wat derby-achtig sfeertje ontstond.

Door verschillende schorsingen en blessures moest Waarde-coach Edwin in de Weij het nodige improviseren om een representatieve ploeg te laten aantreden. In de spits was een basisplaats voor Edwin Everse, normaal speler van de tweede ploeg.

Het begin was duidelijk voor van de thuisploeg die al snel na de aftrap twee prima kansen kreeg om op voorsprong te komen. Beide werden verprutst. Van lieverlee kwam Waarde daarna wat beter in de wedstrijd  en kreeg ook twee dotten van kansen. Genoemde Edwin Everse maaide over de bal heen en Mark Witsel kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te prikken. Op het halfuur viel dan toch het eerste doelpunt te noteren. Nordin el Marzguioui strafte namens de bezoekers een foute terugspeelbal van Hansweertse Boys genadeloos af. Hij toonde zich een echte spits door, op de huid gezeten door twee verdedigers, de bal hard en laat binnen te schieten; 0-1. Dat was ook de ruststand.

Beide ploegen hadden bij momenten de nodige moeite om de bal te controleren omdat het veld door verschillende buien spekglad geworden was. Na de thee pakte de ploeg van trainer Pearl Doesburg de draad weer goed op en werd hiervoor al snel beloond. Een aanval door het midden werd in het strafschopgebied onreglementair onderbroken. De toegekende penalty werd door aanvoerder Steven Fitch benut en dus stonden beide ploegen weer gelijk: 1-1. De boys drukten daarna door en kwamen via Carsten Durnholz op een 2-1 voorsprong. Waarde deed er alles aan om langzij de komen en Edwin Everse kreeg daar voor dé kans maar zijn schot was veel te zacht om de keeper van Hansweert Rick Paauwe in verlegenheid te brengen. Laatstgenoemde eiste in de slotfase hoogstpersoonlijk de hoofdrol voor zich op, toen Waarde wat fortuinlijk een penalty meekreeg. Jeremy Deleu schoot deze hard in, maar Paauwe wist de inzet uit zijn doel te ranselen. Waar een puntendeling gezien het veldspel wellicht logischer was geweest, trok Hansweertse Boys hierdoor de winstpartij toch over de streep.

Beide ploegen pakken nu even wat rust tijdens de komende winterstop. Op 13 en 20 januari 2018 oefent Waarde thuis tegen Wemeldinge en Bevelanders. Daarna wordt – ijs en weder dienende – op 27 januari 2018 de competitie hervalt met een interessante wedstrijd: Waarde – Smerdiek. Waarde coach Edwin in de Weij speelt dan tegen de ploeg van zijn oude leermeester Bram Kot. Een leuke wedstrijd om naar uit te zien. Bestuur, spelers en supporters van Sportclub Waarde wenst iedereen fijne kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2018.