09-12-2017

Halsteren komt met de schrik vrij bij Waarde

Uitslag 1 - 3

Titelfavoriet Halsteren moest het zaterdag opnemen tegen Waarde, de nummer 5 van de ranglijst. Het betrof de 11e speelronde in de 4e klasse B . Waarde moest aantreden met een gehavende ploeg want aanvoerder Jordy Stektee, Jazec Mielzynski, Patrick Dijl en Zakaria Deraoui ontbraken om verschillende redenen op het wedstrijdformulier. Toch was de ploeg van Edwin in de Weij gebrand op een goed resultaat en dus was de wedstrijd tegen de koploper een echte testcase hoever de thuisploeg zou staan. In de warming-up was al een soort van verbetenheid merkbaar wat een goed voorteken leek voor de wedstrijd. Halsteren zou geen gemakkelijke middag krijgen, zo bleek achteraf.

Voetballend waren de mannen uit West-Brabant het eerste half uur de bovenliggend partij. Waarde stond verdedigend vaak goed gepositioneerd maar keek op het half uur toch tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Mike de Nijs. In het seizoen 2014 / 2015 was hij nog goed voor 40! doelpunten. Toen Davey Tolhoek na 30 minuten kon gaan douchen na een direct rode kaart, leek het voor Waarde een mission-impossible te worden. Niets was minder waar, Nordin el Marzguioui kreeg vrij voor doel dé kans op de gelijkmaker maar zijn inzet werd goed gepareerd door wat onzeker ogende keeper van Halsteren.  Door Roy van Gils kwamen de bezoekers in de 40e minuut op 0-2. Ondanks de ondertalsituatie speelde Waarde verder een prima wedstrijd en gaf de eerste helft verder weinig weg. Vlak voor rust maakte Rik Butijn zijn reputatie van goalgetter nog eens waar. Hij knalde de  aansluitingstreffer binnen na aarzelend ingrijpen van de Halsteren-keeper op een vrije trap van Yannick Ekangamene. Ruststand: 1-2.

Ondanks de luide donderspeech van trainer van Remco van Haaren in de rust, viel Halsteren in het tweede bedrijf voetballend ver terug. In plaats van de overtalsituatie simpel en slim uit te buiten,  viel de ploeg vooral op door het leveren van kritiek op de eigen spelers en op de arbiter. Toen Halsteren-speler Jamie Atkinson na een domme handsbal direct-rood kreeg, kwamen ook de bezoekers met 10 te staan. De wedstrijd kon toen alle kanten op. Namens Waarde schoot Szabie Szakasz op de paal en kopte Jeremy Deleu net over. Halsteren kreeg ook de nodige kansen maar verprutste die allemaal. Pas in de laatste minuten viel de beslissing. toen Halsteren-aanvoerder Ad van Meel met een penalty de bevrijdende 1-3 binnen schoot.

De spelers van Waarde kunnen ondanks het verlies terugkijken op een prima teamprestatie waarbij het de ongeslagen koploper Halsteren bij vlagen knap lastig werd gemaakt. Komende zaterdag staat met de laatste wedstrijd van dit jaar een heuse Reimerswaalderby op het programma, de uitwedstrijd tegen Hansweertse Boys.