Waarde zet goede reeks door tegen DwO’15 met gelijkspel

Uitslag 1-1

SC Waarde 1 – DwO’15 1
Eindstand 1-1

Tegen DwO’15 had Waarde nog wel wat recht te zetten want in de eerste competitiehelft werd in Driewegen kansloos verloren.

Waarde begon goed en kon de eerste 10 minuten goed partij bieden aan DWO. Daarna namen de bezoekers het heft in handen, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Waarde speelde slordig en niet scherp genoeg en na 35 minuten scoorde DwO de te verwachten 0-1.

Na dit doelpunt herpakte Waarde zich en ging steeds beter spelen. En dat resulteerde net voor de rust in de 1 -1. Na een diagonale pass van Jazec Mielzynski kwam de bal bij Saby Szakacs terecht en die draaide naar binnen en schoot de bal richting de uiterste hoek. De keeper kon dit schot nog keren maar in de rebound stond de ingevallen Jawad Samiky klaar om de 1-1 te scoren. Een paar minuten later schoot de sterk spelende Jawad nog net naast vanaf afstand en zo ging Waarde met vertrouwen de rust in.

Na de rust startte Waarde zeer goed en domineerde vrijwel de hele tweede helft de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden en kansen. Met als grootste kans een, onterecht bleek later, voor buitenspel afgekeurde goal. Vlak daarna waren er nog kansen voor Nordin El Marzguioui uit een corner en Yannick, die rakelings over schoot uit een onmogelijke hoek, na een schitterende passeeractie in de zestien. De laatste 10 minuten drong DwO nog wel wat aan maar tot echte kansen kwam dat niet, zeker ook door het sterke verdedigen van Waarde, met als uitblinker Michel de Goffau, en zo bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het één plaats lager geklasseerde SPS op het programma.