16-09-2017

Waarde 2 – Rillandia 2

Uitslag 3 - 2

En Waarde 2 bekert verder……………………….

Sportief succes.
Wat is er aan de hand met Waarde 2? Is de hand zichtbaar van de coaches Hans Hage en Sander de Hamer? Zijn de spelers meer gaan trainen en daardoor beter aan het voetballen? Zit het nu eens mee in plaats van tegen?  Wellicht een is er sprake van een mix van dit alles. Na vorig seizoen vol kommer en kwel, beleeft Waarde 2 op dit moment sportieve hoogtijdagen.

Bekercompetitie.
Voor het eerst in jaren werd de ploeg weer ingeschreven in de bekercompetitie voor reserveteams, en wat gebeurt? Waarde 2 is door naar de volgende ronde. Een leuke verrassing. Na eerdere winstpartijen tegen Yerseke 4 en Apollo 4 stond nu een “eggie” op het programma, de bekermatch thuis tegen Rillandia 2. Ook deze ploeg had al twee keer gewonnen dus hadden beide ploegen een gelijk aantal wedstrijdpunten. Rillandia had een beter doelsaldo dus Waarde 2 moest winnen om door te gaan naar de volgende ronde.

De wedstrijd.
Beide ploegen waren voetballend aan elkaar gewaagd. Waarde kwam wat fortuinlijk op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marvin Schrijver. Zijn voorzet vanaf rechts belandde wat gelukkig direct in doel. Rillandia 2 – de jonge ploeg van coach Ludo Kil – liet zien aardig te kunnen voetballen maar kwam toch 2-0 achter door een doelpunt van Davey Tolhoek.

Na rust maakte Rillandia al snel de aansluitingstreffer 2-1. Michel de Goffau kreeg de mogelijkheid de voorsprong verder uit te bouwen, maar helaas schoot hij zijn penalty naast. De prima spelende Szabi Szakacs – een echte aanwinst voor onze club – bracht halverwege de tweede helft de stand toch op 3-1 door een afgeweerd schot alsnog strak binnen te schieten: 3-1.  Het werd nog spannend toen Rillandia tegen het einde terugkwam op 3-2 en bleef aandringen op de gelijkmaker. Zover kwam het niet. Waarde 2 trok de nipte winst over de streep.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Rini Bruijnooge uit Wemeldinge was er dus zowaar een sportief succesje te noteren voor ons tweede. Iets wat al veel te lang geleden was. Hoe dan ook, Waarde 2 is door naar de volgende ronde van KNVB-beker.