18-02-2017

Waarde 1 – Smerdiek 1

Uitslag 0 - 3

Waarde raakt tegen Smerdiek de weg kwijt.

Afgelopen zaterdag  moest Waarde 1 de degens kruisen met sv Smerdiek 1. Tot een paar uur voor de wedstrijd was onduidelijk of deze wedstrijd wel door kon gaan. Bij het rooien van bomen was afgelopen week namelijk een gedeelte van het veld direct vóór de dug-outs kapot gereden. Om kosten te besparen had de gemeente Reimerswaal er voor gekozen geen rijplaten te laten leggen over een pad waar een zware mobiele kraan overheen moest. Triest resultaat van deze verkeerde zuinigheid was, dat er diepe sporten waren ontstaan die opgevuld moesten worden. Ook moest er nog een beluchtingsmachine aan te pas komen om de structuur van de vast gereden grond enigszins te herstellen.  De hoofdconsul van de KNVB moest er zelfs aan te pas komen om groen licht geven voor het verplaatsen van de buitenlijn. Zodoende kon er uiteindelijk toch gevoetbald worden.

De wedstrijd.
Vaak valt op de  trainingen en in de warming-up vóór de wedstrijd al te zien, hoe de vlag er voor hangt.  Waarde heeft een aardige ploeg wanneer  iedereen beschikbaar is, iedereen regelmatig traint heeft en ook focus heeft op de wedstrijd. Wanneer deze ingrediënten niet allemaal aanwezig zijn, wordt het meestal een lastige middag. Zo ook nu, Waarde raakte gaandeweg de wedstrijd de weg een beetje kwijt. Smerdiek is na een matige seizoensstart bezig aan een goede serie wedstrijden en is zelfs kansrijk voor het winnen van de tweede-periode.  Smerdiek startte feller aan de wedstrijd dan de thuisploeg en dat leidde na een kwartier al tot een penalty. Waarde-aanvoerder Jordy Steketee vloerde in het 16-meter zijn tegenstander en de goed leidende scheidsrechter Hupkens uit Kaatsheuvel  bestrafte dit terecht met een pingel. Smerdiek routinier Eric van Haaften benutte het  buitenkansje echter niet en schoot naast.  Ondanks een veldoverwicht voor de tegenstander bleef het 0-0 tot aan de rust.

Wie had gedacht een ander Waarde te zien in de tweede helft kwam bedrogen uit. De thuisploeg kon nauwelijks een vuist maken en leek het goede spel van een paar weken terug even helemaal kwijt te zijn. Binnen een kort tijdsbestek liep Smerdiek al snel uit naar een 0-3 voorsprong door doelpunten van  Levi Lindhout 0-1, Aron van der Hoek 0-2 en Julien Vermeulen 0-3.  Het was te danken aan goed keeperswerk van Laurens de Jager dat de score niet verder uitliep. In het laatste kwartier nam Smerdiek wat gas terug en ontstonden er zowaar nog drie goede kansen die niet werden benut. Waarde speler Istvan Gemes viel tegen het einde van de wedstrijd geblesseerd uit en moest naar de H.A.P..Zijn knieblessure lijkt gelukkig wat mee te vallen.

Aanstaande zaterdag speelt Waarde uit tegen Hansweertse Boys.