28-01-2017

Waarde 1 – OFB 1

Uitslag 2 - 1

Wedstrijdverslag Waarde 1 – Oost Flakkee Boys (OFB) 1

Datum 28 januari 2017
Ruststand 0-1, eindstand 2-1.
Scheidsrechter: W.C.J. Stroop uit Roosendaal

Selectie Waarde: Lauwrens de Jager, Jordy Steketee (C) , Jan Willem Ruissen, Mark Witsel, Jazec Mielzinsky, Diedrik Noordam, Mark Witsel, Stefan Dijl, Yannick Ekangamene, Ilowa Ekangamene, Jody Tsiauke, Marcel van Houte, Davey Tolhoek, Patrick Dijl,

De eerste wedstrijd na de winterstop moest Waarde thuis aantreden tegen Oost Flakkee Boys (OFB) uit Ooltgensplaat. Nadat consul Jaap Weber rond 10.00 uur s’-morgens groen licht had gegeven om te spelen, ging de match om 15.00 uur van start. Waarde was er veel aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten, omdat de heenwedstrijd onterecht verloren werd. Met een wat gehavende ploeg – Ely, Nordin, Jawad, en Zakaria waren er niet bij – startte Waarde toch niet goed aan de wedstrijd. OFB nam het initiatief in de eerste helft en Waarde werd teruggedrongen op eigen helft. Vooral op het middenveld werd teveel ruimte gegeven aan de tegenstander waardoor Waarde al na 15 minuten tegen een zeperd aan liep. OFB prikte na balverlies op middenveld fraai te 0-1 binnen. Waarde was daarna even van de leg af en kon daar ondanks twee goede solo-acties van Jody Tsiauke geen doelpunten tegenover stellen. Slechts één echte kans viel er te noteren. Een harde kopbal van Jazec Mielzinsky belandde op de lat. Ruststand 0-1.

Na rust tapte Waarde uit een vaatje en drong OFB meer en meer terug op eigen helft. In de 60e minuut een vrije trap vanaf de rechter flank, deze werd in eerste instantie weggewerkt door OFB. De bal werd opnieuw voor doel gebracht en door Jody Tsiauke in een halve omhaal fraai verzilverd met een doelpunt: 1-1. OFB was daarna de pad even kwijt en Waarde kon dat uitbuiten. Een uitbraak over links werd voor gebracht, en door de inlopende Jazeac Mielzinsky hoog in doel afgewerkt. Stand 2-1.
Daarna bleef het toch spannend. OFB drong aan om de gelijkmaker te forceren, zonder echt tot grote kansen te komen. Marcel van Houte en Patrick Dijl vielen goed in en konden samen met de anderen er voor zorgen dat de winstpunten verdiend in Waarde bleven.
Conclusie: mooie winstpartij voor Waarde in de eerste competitiewedstijd van 2017. Volgende week wacht een zware uitwedstrijd tegen de nummer 2 in de rangschikking Apollo uit s-Gravenpolder.

Foto’s volgen later tijdstip!

Aangeleverd door: Frank Waterman

Let u op de scheidsrechter, het lijkt erop dat hij ook geniet van ‘dit fraaie staaltje’.