30-09-2017

sv Apollo‘69 1 – SC Waarde 1

Uitslag 3 - 3

Ruststand 1-2, eindstand 3-3
Datum: 30 september 2017

Sportpark De Zuudoek vormde zaterdag 30 september 2017 het decor van een leuke pot voetbal. Het ambitieuze sv Apollo 1 heeft zich met nieuwe spelers versterkt en wil dit seizoen mee gaan doen voor de prijzen. De ex-profs Dennis en Gerard De Nooijer moeten deze plannen vorm gaan geven. Beiden waren overigens voor deze wedstrijd – wellicht vanwege voorbereidingen op de komende Kustmarathon – nog niet present.
In het begin van de eerste helft dicteerde de thuisploeg voetballend de wedstrijd zonder echt tot grote kansen te komen. Na een half uur kwam Waarde wat beter voor de dag en pakte zowaar een 0-1 voorsprong na wat geklungel achterin. Nordin el Marzguioui maakte één op één met de keeper geen fout. Kort daarna een goede actie van Yannick over de rechterflank en zijn harde voorzet belandde met hulp van een Apollo-speler in doel: 0-2. Kort voor rust maakte Pascal Korsuize namens de thuisploeg de aansluitingstreffer: 1-2.

In de tweede helft werd het een echte wedstrijd tussen twee ploegen die vol voor de winst gingen. Apollo scoorde in de 70e minuut via Jean-Paul Harthoorn de 2-2 maar kon van die gelijkmaker maar kort genieten toen enkele minuten later opnieuw Nordin Waarde weer op voorsprong zette; 2-3. Compliment voor de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg die uiterst correct was in zijn rol en niet voor buitenspel vlagde hoewel het daar even op leek. Jeremy Deleu zag de Apollo-goalie iets uit positie staan er probeerde hem met een direct en geplaatst schot vanaf de zijkant te verrassen. De reflex van de keeper was echter voldoende. Ook Yannick kegelde nog een vrije trap op de kruising. Met een alles-of-niets offensief kreeg de thuisploeg loon naar werken, toen Jean-Paul Harthoorn de 3-3 binnenwerkte. Met deze einduitslag kon iedereen uiteindelijk wel vrede hebben. Waarde staat nu op een fraaie 4e plaats in het klassement en dat alleen al geeft de burger moed.

Komende zaterdag komt Stavenisse op bezoek. Benieuwd of Waarde de stijgende lijn voort kan zetten.