04-02-2017

Apollo ’69 1 – Waarde 1

Uitslag 1-4

Waarde trekt de stijgende lijn door en verrast nu ook S.V. Apollo ’69.

Apollo uit, altijd lastig! Waarde moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de nummer twee uit het klassement sv Apollo uit ‘s-Gravenpolder. Waarde beschikte over een vrij complete ploeg maar moest wel Jan-Willem Ruissen en aanvoerder Jordy Steketee missen. De warming-up liet zien, dat de ploeg gemotiveerd was. Dat gaf vooraf een goed gevoel. De wedstrijd op Sportpark De Zuudoek stond onder leiding van de heer J. de Vos uit Wemeldinge.
Juist bij aanvang van de wedstrijd begon het te regenen, het beloofde voor de spelers van beide ploegen een zware middag te worden op het zware hobbelige hoofdveld. Ondanks dat de weersomstandigheden verre van ideaal waren, waren er toch behoorlijk wat toeschouwers op de wedstrijd af gekomen. De tribune die goed bezet was met toeschouwers, zorgde voor wat beschutting.
De wedstrijd.
De vooraf gemaakte afspraak om gedreven aan de wedstrijd te beginnen, werd direct in daden omgezet. De wedstrijd was nog maar nauwelijks op gang gefloten, of het druk-zetten van Davey Tolhoek had al succes. Jawad kon de bal van een speler van Apollo op de rechterflank onderscheppen, gaf strak voor aan Zakaria Deraoui die de 0-1 kon binnentikken.
Apollo was wakker geschud en antwoordde in de 25e minuut. Een onnodige overtreding in de 16-meter van Waarde werd bestraft met een penalty . Jeffrey Otte van Apollo wist daar wel raad mee en schoot strak de 1-1 binnen. Waarde pakt de draad daarna weer goed op en maakte duidelijk enkel voor de winst naar ’s-Gravenpolder gekomen te zijn. Kort voor rust leverde Davey Tolhoek na goed voorbereidend werk een perfecte getimede voorzet af vanaf rechts, waarna de sterk spelende Nordin el Marzguioui in de 40e minuut de 1-2 kon binnenkoppen.
Tweede helft
Na de thee startte Apollo zoals verwacht furieus aan de tweede helft en maakte het Waarde in die fase van de wedstrijd even knap lastig. Apollo was een paar keer gevaarlijk, twee ballen spatten uiteen via de deklat. De wedstrijd golfde op en neer, het was wel duidelijk dat meer doelpunten niet konden uitblijven. De geel-zwarten kregen loon naar werken na een goede solo van Stefan Dijl. Zijn voorzet werd door Davey Tolhoek in de 70e minuut in doel gewerkt: 1-3. Dit was het sein voor Apollo om alles-of-niets te gaan spelen. Het werd uiteindelijk niets. De ruimtes achterin werden groter waarvan Waarde naar hartelust kon profiteren. In de 85e minuut maakte Jody Tschiauke aan alle illusies bij de thuisploeg een eind. Na een lepe steekpass door het midden kon hij alleen op de keeper van Apollo af en maakte – zoals een echte spits betaamt – geen fout: 1-4.
Na de wedstrijd was coach Edwin in de Weij dan ook zeer te spreken over de teamprestatie. Met 15 punten uit de laatste 6 wedstrijden en een voorlopig 2e plaats in de tweede periode is Waarde bezig aan een goede serie. Aanstaande zaterdag 11 februari wacht Waarde een thuiswedstrijd tegen vv Kwadendamme. En juist tegen die ploeg heeft Waarde nog wat recht te zetten na de verliespartij uit de heenwedstrijd. Aanvang match 15.00 op Sportpark Keizershoofd.