Waarde JO11 en JO13,  de trots van Sportclub Waarde.

nov

20
2017

 Waarde JO11 en JO13,  de trots van Sportclub Waarde.

Het zijn sportief gezien momenteel hoogtijdagen voor onze jeugdploegen JO11 en JO13. Hoogste tijd om beide teams eens in het zonnetje te zetten. Ook proberen we te achterhalen hoe de  onverwachte successen te verklaren zijn. Immers, de prestaties van beide ploegen zijn voor Waarde-begrippen bijzonder en al lange tijd niet meer voor gekomen. Heeft Waarde potentiële topspelers of toptrainers in de gelederen? Beide teams staan ongeslagen op kop in hun competitie en kunnen a.s. zaterdag beide zelfs kampioen worden. Wat is het geheim van dit onverwacht sportieve succes?

Trainers.
Stefan en Patrick Dijl, de trainers van JO11 en JO13, genieten ervan. Toen de broers bijna 1,5 jaar geleden besloten onze jeugd te gaan trainen, beleefde het jeugdvoetbal van onze club een mindere periode. Enkele jeugdspelers uit Waarde trokken zelfs naar een andere club en aanwas van nieuwe spelers bleef achter. Noodgedwongen moest de keuze gemaakt worden om met JO13 als zevental te blijven spelen omdat een elftal niet haalbaar bleek. En juist deze opzet blijkt onverwachts sportief een succes te zijn.

Waarde JO13.
Het team heeft tot nu toe een prima prestatie neergezet, door alle 6 competitiewedstrijden te winnen. Zie  https://www.voetbal.nl/team/T1187799291/stand/506149 .  Er vielen slechts 6 tegendoelpunten en het doelsaldo is +53. Komende zaterdag moet Waarde op bezoek bij directe concurrent sv Walcheren JO13-5. Die ploeg staat nu op de 2e plaats. Wanneer het lukt om ook die wedstrijd te winnen, valt de beslissing over het kampioenschap waarschijnlijk op 9-12-2017. Dan komt Bevelanders JO13-2 naar Sportpark Keizershoofd. Die ploeg heeft nog maar 4 wedstrijden gespeeld maar ook alles gewonnen. Dus is d ploeg uit Kamperland samen met Walcheren de grote concurrent voor het kampioenschap maar Waarde JO13 heeft alles in eigen hand. Het blijft voorlopig nog even spannend dus.

Waarde JO11.
Zijn de prestaties van JO13 al bijzonder te noemen, Waarde JO11 doet voor hen niets onder.  De ploeg  onder leiding van Erwin Harthoorn en Henk-Jan Everse – heeft ook alle 7 wedstrijden tot nu toe gewonnen en staat met 21 winstpunten en een doelsaldo van +37 ook fier bovenaan. Zie https://www.voetbal.nl/team/T1529759201/stand .  Directe achtervolger is ook hier sv Walcheren JO11-2, maar de ploeg heeft inmiddels 7 punten achterstand. Van de 7 gespeelde wedstrijden gingen er al 2 verloren en 1 keer werd er gelijk gespeeld. Dus heeft de Walcherse ploeg niets meer in eigen hand. Aanstaande zaterdag kan Waarde JO11 de kroon op een uitstekend seizoen zetten,  nota bene tegen vv Krabbendijke JO11-2,  Bij winst in deze heuse jeugderby kan Waarde JO11-1 daar dan het kampioenschap binnenslepen.

Kampioen worden –  ook als jeugdspeler  – blijft ongeacht het niveau iets bijzonders. Iets waar je later nog vaak aan terugdenkt en samen over spreekt. Dat je samen met je maats en de trainers in dat bewuste jaar de allerbeste was van de hele competitie en andere ploegen het nakijken gaf. Ook het bestuur is natuurlijk blij met de verrichtingen van onze jeugd maar er op dit moment is nog niets beslist. We hopen dat het Patrick, Stefan, Henk-Jan er Erwin lukt om met hun spelers het karwei te klaren en dat er voor de nog resterende wedstrijden veel steun zal zijn van ouders, opa’s, oma’s en andere supporters.  Laten we samen met hun proberen een tukje clubgeschiedenis te schrijven en de