Voorbeschouwing Wemeldinge 1 – Waarde 1

mrt

09
2017

wemelscw

Derby.
Wat is een dubbelderby? Volgens Wikipedia is een derby een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad, of uit dezelfde regio. Deze wedstrijden hebben een speciale naam gekregen omdat ze soms beladen zijn. Voor de duidelijkheid wordt soms gesproken streekderby of regioderby bij clubs uit verschillende plaatsen, maar dezelfde streek. Met deze omschrijving op zak, durf ik het wel aan om de komende wedstrijd tussen Wemeldinge en Waarde een streek- of regioderby te noemen. Beide ploegen komen immers uit dezelfde streek, Oost Zuid-Beveland. Een dubbelderby kent Wikipedia echter niet.

Stukje historie.
Het is al weer 4 jaar geleden dat beide ploegen elkaar voor het laatst in competitieverband troffen. Het seizoen 2012 \ 2013 om precies te zijn. In dat seizoen pakte Waarde 4 punten uit de onderlinge wedstrijden. Beide ploegen deden in de competitie toen weinig voor elkaar onder en speelden ieder na het behalen van een periodetitel na-competitie. Wemeldinge promoveerde toen naar de 3e klasse ten koste van o.a. Beek-Vooruit van Pierre van Hooijdonk. Waarde haalde het na strafschoppen tegen ONI uiteindelijk net niet, dat zijn we nog niet vergeten. Na twee jaar in 3e klasse gespeeld te hebben is Wemeldinge sinds vorig seizoen weer terug in 4e klasse. De club toont gezonde ambitie en wil graag zo snel mogelijk terug naar de 3e klasse. Deze wens lijkt ook realistisch, aangezien er een groep talentvolle jonge spelers in aantocht is waarmee de club denkt een hoger niveau in de toekomst wel aan te kunnen.
De wedstrijd.
In de heenwedstrijd vóór de winterstop was Wemeldinge de bovenliggende partij en won vrij gemakkelijk met 0-3. Waarde krijgt nu de kans om wat recht te zetten. Dat zal natuurlijk niet gemakkelijk zijn, maar lijkt anderzijds ook geen mission-impossible. Wemeldinge verloor tot nu van Apollo, Smerdiek, ZSC en Wolfaartsdijk en speelde één keer gelijk tegen SPS. Waarde is zoals bekend de laatste weken goed op dreef en verraste inmiddels meerdere ploegen. Het belooft dus een interessante wedstrijd te worden zaterdag op Sportpark Boenze Boogerd. Er zou zelfs sprake kunnen zijn van een kleine geel/zwart-invasie in Wemeldinge, aangezien ook onze dames om 12.30 uur een (ingelaste) wedstrijd spelen tegen de dames van Wemeldinge / Yerseke. Een dubbel-derby dus. Iedereen veel succes gewenst.