PIM VAN IWAARDEN VAN KEEPER NAAR VOETBALLER EN NU OOK SPONSOR

apr

29
2018

Sandrina van Iwaarden & Pim van Iwaarden runnen al een geruime tijd het Dorpshuis in Waarde. En daarmee hebben ze het maar druk, het is een plek waar in elk geval veel inwoners van genieten. Een feestje, gewoon een lekker eten en wat drinken aan de bar, ook de leden van SC Waarde weten de weg naar Meerwaarde te vinden. Dat zij nu Waarde 3 in het nieuw staken, is iets heel moois. En ook met alle plezier gegeven!

 

Een stukje over Pim, van Frans van Pagee

Pim kende ik als klein jongetje al, ik woonde in de Johan Willem Frisostraat op nr. 22. te Krabbendijke. Hij in de kruisbessestraat op hetzelfde dorp, met achter hun woonhuis een speeltuintje. Ik ging vaak via de slootkant naar dat speeltuintje een beetje vasthoudend aan de struiken, dat was namelijk korter. Soms zag ik dan Pim en Jantine (zijn zus), maar echt voor eerst was toch echt op de voetbalvereniging Krabbendijke en wel onder de deklat. Pim was een soort vliegende keeper onder deze lat, een goed schot exact in de kruising was op voorhand geen doelpunt. Pim dook als een soort tijger naar de hoeken en pakte deze pogingen vaak klem, dat vond ik destijds prachtig. Hij keepte eigenlijk overal, van het 1e elftal tot het 4e elftal. Zelfs al speelde hij sinds jaren voor een lager elftal, wanneer Pim een 1e doelman verving was dat geen enkel probleem, ook geen aderlating want Pim was goed genoeg. Ook ik voetbalde nog wedstrijden samen met Pim, een fantastische jongen, medespeler. Nadat hij Krabbendijke verruilde voor Sc Waarde heeft hij warempel zijn doel verlaten, immers toen ik ook nog enkele seizoenen voor Sc Waarde koos, stond ik in het veld naast Pim, hij voetbalde i.p.v. het doel te verdedigen als sluitpost. Ja…., door zoveel jaren te keepen kun je ook wel een balletje trappen. En wanneer hij me dan vertelt dat zij Waarde 3 in het nieuw hebben gestoken, zo trots met glunderende ogen…., ja dan voel je wat het voor Pim zelf betekent.

Voor mij blijf je de keeper ‘met de katachtige sprongen’ als een tijger naar beiden kruisingen van je doel, met daarna geen emotie en gewoon een snelle spelhervatting. Alsof het gewoon was dat je dit soort schoten klemde, met Pim kun je dan ook lekker rustig praten over de sport, buitenom dit een prachtig mens met naastenliefde.

Dat laatste zie ik graag, vandaar ook dit bericht.

Kampioenschappen, overwinningen, puike prestaties…., natuurlijk blijft zoiets mooi, maar tegen deze eigenschap gaat geen enkele prestatie op, het plezier met een stukje naastenliefde. Ditmaal terug te zien in het nieuwe tenue van Waarde 3.