Sc Waarde 1 – vv Cadzand 1
Datum: 23 september 2017
Ruststand 2-0, eindstand 4-0
Scheidsrechter: de heer W. Stroop uit Roosendaal

Waarde heeft de start van de nieuwe competitie niet gemist. In tegenstelling tot vorig jaar toen de eerste wedstrijd tegen OFB ongelukkig de mist in ging, ging de thuisploeg dit keer terecht met de 3-punter aan de haal. Het was zeker geen topwedstrijd, maar de winst was wel uiteindelijk wel verdiend.
Vooraf was wat wedstrijdspanning voelbaar bij de spelers en de coach. Iedereen was er veel aan gelegen om deze eerste wedstrijd goed te beginnen en winnend af te sluiten. Gevoelsmatig moest dit ook kunnen, want Cadzand geldt niet als één van de topploegen in de 4 klasse. Anderzijds wist iedereen nog, dat we de laatste wedstrijd van de vorige competitie erg veel moeite hadden tegen de Zeeuws-Vlamingen die toen lieten zien aardig mee te kunnen voetballen.

Na een paar minuten spelen was het even schrikken toen Jordy Steketee op de rand van het strafschopgebied zijn tegenstander neerhaalde. De roep om een strafschop werd echter niet gehonoreerd door de goed leidende scheidsrechter Stroop uit Roosendaal. De vrije trap bleef zonder gevolgen. In de 15e minuut leverde Nordin el Marzguioui van de rechterflank een puike voorzet af op Rik Butijn die de 1-0 kon binnenprikken. Cadzand leek even langszij te komen maar hun gelijkmaker werd wegens buitenspel afgekeurd. Het was even schrikken toen een speler van Cadzand plots de wedstrijd moest staken, nadat hij de bal ongelukkig tegen zijn achterhoofd had gekregen. Hij moest wat dizzy het veld verlaten, en liep vermoedelijk een lichte hersenschudding op. Waarde creëerde de kansen en in de 35e minuut knalde Nordin de 2-0 hard binnen na moeilijk uitverdedigen door Cadzand. Dat was ook de ruststand.
Begin tweede helft drong Cadzand aan om de gelijkmaker te forceren, maar het kwam niet echt tot grote kansen. Die waren er wel voor de thuisploeg. Nordin , die met zijn acties een constante plaag was voor de Cadzand verdedigers, krulde in de 70e minuut a-la-Robben de 3-0 in de linker bovenhoek. Davey Tolhoek, die in de tweede helft prima inviel, maakte aan alle onzekerheid een einde, door in de 75e minuut de 4-0 hard binnen te schieten. De score had nog verder op kunnen lopen maar de kansen die er nog waren werden gekeerd door de paal en de keeper van Cadzand. Alhoewel het veldspel overall wat pover was, gingen de winstpunten dit keer wel naar Waarde met als resultaat een voorlopig 3e plaats in het klassement.

Volgende week wacht Waarde een lastige uitwedstrijd tegen het ambitieuze sv Apollo. De ploeg uit ’s-Gravenpolder heeft met het aantrekken van de gebroeders de Nooijer uitgesproken voor de titel te willen gaan. We gaan het zien. Ook voor volgende wedstrijd geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen.